Kırıkkale Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Platformu
Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Platformu

Geri git   Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Platformu > KKU.IN > Duyurular

Seçenekler Stil
Alt 06-07-2009, 02:07 AM
can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
can can isimli Üye şimdilik offline konumundadır
can şuan kku.in'e yonetici olmak isteyenler mail atsin can[ett]kku.in
Administrator

Standart Kırıkkale Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

KIRIKKALE (İHA) - Kırıkkale Üniversitesi'nde 2008-2009 eğitim-öğretim yılının tamamlanması nedeniyle mezuniyet töreni düzenlendi. Başpınar Stadyumu'nda düzenlenen törende üniversiteden mezun olan 3 bin 400 öğrenciye diplomaları verildi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Çakmak, Kırıkkale Üniversitesi'nin Türkiye'nin 10 başarılı üniversite içinde yer aldığını söyledi. Üniversitede 10 fakülte, 1 yüksek okul, 5 meslek yüksek okul, 3 enstitü ve 9 araştırma merkezi bulunduğunu açıklayan Rektör Çakmak, "Kırıkkale Üniversitesi'nde 15 bin öğrenci eğitim görmektedir. Bu davaya 61 profesör, 83 doçent, 213 yardımcı doçent olmak üzere 357 öğretim üyesi ve 571 idari personel hizmet vermektedir. Sunduğu eğitim ve araştırma olanakları ile
seçkin bir yere sahip olan üniversitemiz, 2007 yılında kabul edildiği Avrupa Üniversiteler Birliği üyeliğinden sonra Dünya Üniversiteler Birliği üyeliğine kabul edilmiştir" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi'nin bilgi yuvası haline geldiğinin altını çizen Prof. Dr. Çakmak, "Kırıkkale'yi bir üniversite şehri yapıyoruz. Kırıkkale halkının destekleriyle hızla ilerleyen üniversitemiz Ankara'nın yanı başında bir sağlık merkezi olma yolunda da hızla ilerliyor. Bugün 3 bin 400 mezun veren Kırıkkale Üniversitesi gelecekte yapacağı çalışmalar ile adından söz ettirmeye yine devam edecektir" diye konuştu.

Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Yılmaz da, "Üniversite yılları insanları birbirine yaklaştıran bir araya getiren, özgün bir ortamda gerçek dostlukların yaşandığı, acı tatlı birçok hatırayı beraberinde getiren ve hayatımız boyunca unutamayacağımız bir dönemdir. Ömrümüzün en güzel yıllarını, gençlik dönemini üniversitede geçiriyoruz. İşte şimdi tüm bu güzel hatıraları arkada bırakıp, gururla mezun olarak gitme zamanıdır" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından diploma törenine geçildi. Diploma töreninin ardından mezun öğrenciler hep birlikte kep atıp mezuniyet coşkusunu aileleri ve arkadaşları ile paylaştı. Çocuklarının mezuniyetinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden aileler, eğitimlerini başarı ile tamamlayan çocukları ile gurur duyduklarını belirttiler.

Tags
2009 mezuniyet töreni, kku

Seçenekler
Stil